bus auto fiets
Menu

Locatie Up North Amsterdam

Waar ligt Up North in Amsterdam en wat is er in de buurt te doen?

UpNorth_Website-image_555x555px.png

Amsterdam Noord: daar moet je zijn

Noord is een van de grootste stadsdelen van Amsterdam en absoluut het groenste stadsdeel! Hier valt steeds meer te ontdekken. Leuke winkels, hippe eettentjes en het levendige NDSM-terrein om de hoek. Vlakbij water en met veel groen. Ook zit je zó in de binnenstad, in de trein of op de ring A10. Een plek vol verborgen parels voor locals.

Zie je je hier al wonen? Bekijk dan de Laan- en de Parkappartementen van Up North en schrijf je in! 

Bekijk ze hier

Van bedrijventerrein naar groene woonbuurt

De Klaprozenbuurt ligt tussen de Noordelijke IJ-oevers (NDSM, Buiksloterham) en de oudere buurten van Noord. Dit is tussen de Klaprozenweg, Zijkanaal I met zijn haven voor woonboten, de Buiksloterdijk en de Bloemenbuurt. 

Nu heeft het gebied vooral identiteit als bedrijventerrein. In de toekomst komen er in de Klaprozenbuurt 2.000 woningen. Bedrijven keren er na de transformatie van de hele wijk ook terug, tenzij ze het milieu belasten. Tussen de gebouwen, erop en eromheen, komt veel groen. Het bedrijventerrein wordt dus een groen woongebied! 

Op de begane grond aan de Klaprozenweg komen winkels en bedrijven, waardoor het een levendige straat wordt. De Klaprozenbuurt krijgt daarnaast twee nieuwe supermarkten, nieuwe horeca, twee basisscholen en voorzieningen voor zorg en welzijn. Kortom, een veelzijdige woonbuurt met groen en gezelligheid! 

Afstand tot belangrijke punten

Door de centrale ligging van Up North kun je letterlijk alle kanten op en ligt alles wat je nodig hebt dichtbij. Hieronder staan de afstand per fiets, auto en openbaar vervoer.

Naar
Veerpont naar centrum 8
Snelweg A10 8
Middelbare School 12 10 14
Zwembad 8 7 17
Bioscoop 14 11 21
Station 11 11 13

Hotspots in de buurt van Up North

Up North ligt in Amsterdam Noord op een kwartiertje fietsen naar hartje centrum waar veel te zien is en te beleven. En er zijn ook veel mooie plekjes in de buurt!

NDSM-werf
1

NDSM-werf

Van scheepswerf tot cultureel stadsplein. Het NDSM-terrein was zestig jaar lang een van de grootste scheepswerven ter wereld. Na het staken van deze activiteiten werd dit terrein – met haar imposante decor van kraanspoor, loodsen en een reusachtige hellingbaan – een thuishaven voor creatieve pioniers. Tal van initiatieven volgden: Over het IJ-festival, Nieuw Dakota, muziekfestivals zoals De Zon en DGTL, de NDSM-werftuinen waar mensen hun eigen pop-up tuin konden creëren, en nog vele andere culturele evenementen.

De Ceuvel
2

De Ceuvel

Een van de meest duurzame en vernieuwende stedelijke experimenten in Europa. Een team architecten won een 10-jarige grondlease met dit concept. De Ceuvel is nu een bruisende gemeenschap van ondernemers en kunstenaars met een groen hart, die eigenhandig hebben meegebouwd aan hun werkplekken op 17 duurzame woonboten in Amsterdam’s eerste circulaire kantoorpark. Het terrein bevat creatieve werkplekken, een cultureel centrum rondom duurzaamheid, een café-restaurant, ruimtes voor verhuur en een drijvend hotel.

Noorderpark
3

Noorderpark

Dit stadspark ligt in het hart van Noord en is gevormd door twee bestaande parken samen te voegen. Het is nu één samenhangende groene zone dat inspeelt op de huidige en toekomstige dynamiek van de stad en dient als rust- en ontmoetingsplek. Natuur en cultuur snuiven, spelen, bewegen, tot rust komen, nieuwe mensen ontmoeten, klussen of iets voor de buurt betekenen; het kan allemaal. Aan de rand van het park ligt het Noorderparkbad. Het zwembad heeft zowel een overdekt deel als een buitengebied met zwembassins.

Cafe Keppler
4

Cafe Keppler

Cafe Keppler is een ambachtelijk buurtcafé. Met lekker, goed en zelfgemaakt eten. Van ontbijt, lunch, borrel tot diner. Ze schenken verse koffie uit hun eigen koffiebranderij en het verse brood komt uit eigen bakkerij. De koffiebranderij en bakkerij zijn onderdeel van het stadslandbouwproject NoordOogst. Alle onderdelen van de voedselketen zijn daar te zien. Je kunt niet alleen de duurzame voedselketen in de praktijk zien, er eten en drinken, maar je kan ook zelf meedoen. En voor de kinderen is er een grote natuurspeeltuin.

Eye
5

Eye

Het opvallende, witte museumgebouw werd begin 2012 geopend. Eye heeft vier filmzalen en een grote tentoonstellingszaal. Er is ruimte voor educatieve activiteiten, een filmlab, een winkel en een café-restaurant met schitterend panoramisch uitzicht. Doelstelling van Eye is het behoud van het filmerfgoed voor toekomstige generaties, zowel Nederlandse films als buitenlandse films die in Nederland vertoond zijn. Regelmatig zijn er themaprogramma's, festivals en theatrale familievoorstellingen.

Loetje aan 't IJ
6

Loetje aan 't IJ

'Biefstuk van Loetje' is al jaren een begrip in Amsterdam en omstreken. Het is een van de hotspot restaurants aan het IJ. Hoge ramen, veel licht en een prachtig zicht op Amsterdam. Bij de oprichting zo’n 40 jaar geleden, was het de bedoeling dat Café Loetje een succesvol biljartcafé zou worden. Toen maakte Ludwig 'Loetje' Klinkhamer een fortuinlijke fout door zijn ossenhaasbiefstuk op de kaart te zetten. Al snel zat de zaak vol met liefhebbers van de lekkerste biefstuk die zich afvroegen waarom dat biljart daar in de weg stond.

Openbaar Vervoer
7

Openbaar Vervoer

De Klaprozenbuurt in Amsterdam-Noord is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kunt de bus nemen vanaf Amsterdam Centraal Station, die stopt in de buurt. Daarnaast kun je de metro nemen naar station Noorderpark en vanaf daar is het een korte wandeling naar de Klaprozenbuurt. Ook kun je de veerpont gebruiken om het IJ over te steken naar het centrum.

Boodschappen en winkelen
8

Boodschappen en winkelen

Het moderne Banne centrum en winkelcentrum Mosveld zijn goed gefaciliteerde winkelcentra in Amsterdam-Noord. Ze bieden een verscheidenheid aan winkels en voorzieningen.
De markt op de Van der Pekstraat is een populaire lokale markt in Amsterdam-Noord waar je verse producten, kleding en verzorgingsproducten kunt vinden.

Sporten bij Gym Royale
9

Sporten bij Gym Royale

Gym Royale is een sportschool gevestigd in Amsterdam-Noord. Het biedt een breed scala aan fitnessfaciliteiten en focust zich voornamelijk op kickboksen, Brazilian jiu jitsu, kracht en conditie, yoga en personal training voor alle niveaus. Het is een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een actieve en gezonde levensstijl in de buurt van de Klaprozenbuurt.

Benieuwd naar de koopappartementen van Up Norht?

Bekijk ze hier
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

Geef je voorkeur door

Geef je voorkeur door

In april 2024 gaat de bouw van Up North van start. Bekijk de appartementen en geef bij belangstelling je voorkeur door via de website of neem contact op met Ramon Mossel Makelaardij tel 020-305 2662

Bekijk de appartementen